juni
28

juni

28 jun t/m 30 jun

Terneuzen, de havendagen.

Stichting Havendagen Terneuzen

augustus
16

augustus

16 aug t/m 18 aug
29

augustus

29 aug t/m 1 sep

Terneuzen

Ons tweede bezoek aan deze haven voor het bijwonen van de herdenking van de Slag om de Schelde 31augustus.
Bij de herdenking van de Slag om de Schelde onder meer een Vrijheidsboulevard, gemaakt van zeecontainers, een vlootparade op de Westerschelde en een internationale film over de slag. En niet alleen Omroep Zeeland besteedt er aandacht aan, de herdenking wordt ook deels uitgezonden door de NOS. Dit alles bleek vandaag bij de presentatie van de herdenkingsplannen in Wageningen.

De bevrijding van de Scheldemonding, om de bevoorrading van de geallieerde troepen via de haven van Antwerpen mogelijk te maken, was een van de zwaarste operaties uit de Tweede Wereldoorlog. De Slag om de Schelde kostte bijna 10.000 mensen het leven, waaronder 2283 burgers.

september
06

september

6 sep t/m 9 sep

Antwerpen, de havenfeesten.

Na de evenementen in Terneuzen zijn we daar tot vandaag blijven liggen. Heen en weer naar Hellevoetsluis zou een overodige tocht worden. Dus vandaag afmeren in Antwerpen om daar alle festiviteiten bij te wonen.
Meer bijzonderheden volegen asap.

14

september

14 sep t/m 15 sep

Wild op de wallen

Evenement om in de gemeente Hellevoetsluis op ongewone plaatsen de nacht door te brengen. Ook de Bernisse doet hier aan mee en stelt kooien te beschikking aan hen die eens op een mijnenveger willen slapen.

 

Kijk op https://www.wildopdewallen.nl/

oktober
12

oktober

de gehele dag

Bemanningsleden Isaac Sweers

(Ex) Bemanningsleden Isaac Sweers gaan mee op een dagtocht