juni
30

juni

30 jun t/m 1 jul

De Bernisse is uitgenodigd op de Navy days Zeebrugge

 

De Marine: een internationaal bedrijf in een maritieme wereld in volle evolutie

Om je mee te laten genieten van deze unieke wereld opent de Marine op 30 juni en 1 juli haar deuren ter gelegenheid van de tweejaarlijkse Navy Days

Beleef een aangename dag en ontdek een wereld in beweging, een boeiende job waarin solidariteit, kameraadschap en groepsgeest centraal staan.

De Marine innoveert voortdurend en beschikt over moderne hoogtechnologische middelen en gemotiveerd en hoog opgeleid personeel. Dankzij de Marine wappert de Belgische vlag trots over alle wereldzeeën. Tijdens de Navy Days zullen verschillende Belgische –en buitenlandse schepen geopend zijn voor het grote publiek. De bemanningen verwachten je om hun avonturen te vertellen en je een voorsmaakje te geven van het leven bij de Marine.

Kom en proef van de maritieme sfeer. Neem deel aan verschillende demonstraties en bezoek tal van tentoonstellingen. Zij zullen je alle over de Marine vertellen!

juli
11

juli

van 10:00 tot 18:00 uur

besloten Vaartocht met sponsor PiDDS

Op deze dag is er een besloten vaartocht met onze sponsor mevr. José Garbe Vilijn.

Zie ook de website:  pidds.com 

augustus
18

augustus

18 aug t/m 20 aug

Met de vestingdagen liggen wij in onze thuishaven.

Het 3e weekend augustus bruist de Vesting van Hellevoetsluis weer van de activiteiten voor jong & oud!

In 2018 worden op 17, 18 en 19 augustus de Vestingdagen Hellevoetsluis met daarin het stoomweekend gehouden. Vestingdagen is een evenement voor jong en oud, met de bekende ingrediënten als braderie, kermis, vlootschouw, vuurwerk en niet in de laatste plaats het stoomweekend.

Het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis hopen weer op de komst van veel bezoekers. In het verleden bezochten jaarlijks ongeveer 120.000 bezoekers dit evenement. Vestingdagen Hellevoetsluis staat bekend als een van de bekendste uitjes in de regio.

25

augustus

25 aug t/m 26 aug

De Bernisse neemt deel aan "oldtimer festival" moerdijk

Zaterdag 25 augustus:

Wij starten deze dag om 12.00 uur met onze vrije rit, waarvoor u in kan schrijven tussen 12 en 14.00 uur  in onze prachtige spiegeltent.

Deze rit zal u brengen op de mooiste plekjes in de Gemeente Moerdijk.  Kosten van deze rit: € 7,50

Verder kunt u genieten van vele oldtimers, een groot legerkamp enonze prachtige haven gevuld met oude schepen, waar onder 2 marineschepen en u met 1 ervan weer een rondvaart kunt maken.Diverse bandjes met live muziek en verder nog te veel om op te noemen.

Nieuw in dit jaar is de zaterdagavond cruise.

Hiervoor zijn we druk bezig om 200 klassieke voertuigen bij elkaar te krijgen. Zoals tractoren, brommers, motorfietsen, klassieke auto’s, vrachtwagens, bussen, politievoertuigen en brandweerwagens, stoomwalsen, enz.

Want zeg nu eens eerlijk dat rijdende voertuigen met ronkende motors mooier zijn dan geparkeerde voertuigen. Wij rekenen op een grote opkomst!!!!

Klik hier om u in te schrijven voor de zaterdagavond cruise.

Voor meer informatie houd dan deze website in de gaten of bezoek onze Facebook pagina Moerdijks Oldtimer Festival

Tevens zal er tot de laatste uurtjes live muziek op de haven  blijven enis de spiegeltent voor iederéén vrij toegankelijk. Dus volop vertier voor jong en oud.

Zondag 26 augustus:

Deze dag zal gelijkwaardig worden zoals u van ons gewend bent als een grote meeting dag  met veel oude voertuigen zoals auto’s, brommers, tractoren, motoren, bussen, vrachtwagens en ook de vliegtuigshow zal weer niet ontbreken.

Maar er is meer, zoals we altijd zeggen een dagje uit voor jong en oud. Een haven gevuld met prachtige schepen en kunt u ook weer eenrondvaart maken met het marineschip de Bernisse. Verder is er een nostalgische kermis en poffertjeskraam en op diverse plaatsen live muziek. Nieuw is ons grote legerkamp en de spectaculaire Cadillac show van alle bouwjaren en modellen. Op de havendijk vindt u deuitgebreide braderie met oude ambachten en nostalgische politie-, brandweer– en hulpvoertuigen. Onze prachtige spiegeltent de Crystal Palace is weer het middelpunt aan de haven. Dus teveel om op te noemen.

Wij wensen u een prachtig weekend vol nostalgie in het dorpjeMoerdijk aan de haven.

P.S. bezoekers kunnen weer parkeren bij Restaurant Kanters en de Gouden Leeuw. Hier vandaan brengen onze  nostalgische pendelbussen u naar het festival….. en weer terug.

september
08

september

8 sep t/m 9 sep

"Wild op de Wallen" aan boord van de ms Bernisse

Uniek logeerweekend in Hellevoetsluis!

Slapen op en in verdedigingswerken, schepen, musea en meer op Voorne-Putten tijdens de Open Monumentendagen in de nacht van 8 tot 9 september 2018!

Hoe zou het zijn om in een bunker te slapen? Dit is je kans! Toonaangevende Cultuurhistorische organisaties, de Stichting Promotie Hellevoetsluis en diverse Hellevoetse bedrijven in toerisme en recreatie slaan de handen ineen en presenteren Wild op de Wallen!

Waar droom jij van? Bekijk op de site van ”Wild op Wallen” welke accommodaties je binnenkort kunt boeken!