mei
10

mei

10 mei t/m 13 mei

m.s. Bernisse neemt deel aan Oostende voor Anker van 10 mei tot 13 mei 2018

De Bernisse neemt deel aan Oostende voor Anker, het festival van de Noordzee ! Het feest van het Noordzee-watererfgoed; van 10 tot 13 mei 2018

Oostende voor Anker verzamelt van 10 tot 13 mei 2018 over de 150 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het festival van de Noordzee is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen ! Dit belevingsfestival is de afspraak van alle schippers en bemanningen, bezielers van ons en jouw maritiem patrimonium. Maar ook voor iedereen, inclusief jonge gezinnen die hun nautische DNA willen laten prikkelen. Je duikt onder in de wereld vol van nautische kennis en vaardigheden die de tijd doorstaan hebben.

Ontdek het vakmanschap van de bouwers en restaurateurs van die oude dames, luister naar de verhalen van jonge en oude bemanningen, snuif de geur van de authenticiteit en de zilte zee op. Laat je meevoeren in het ritme van de zee, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer, die het verschil maken van Oostende voor Anker met andere groter maritieme feesten.

Tijdens Oostende voor Anker zal je de grootste verzameling van schepen, boten en vaartuigen die de geschiedenis van de scheepvaart levend houden zien, kan je bezoek en natuurlijk ook varen met één van de windjammers die dagelijks op zee gaan.

17

mei

17 mei t/m 20 mei

De Bernisse neemt deel aan Toujours Kapelle

Vanuit Museum Vitality uit Kapelle wordt de week van Toujours Kapelle georganiseerd. Dit is een week rondom de herdenking op Kapelle, die op 17 mei zal plaatsvinden. In  Kapelle is de enige Franse begraafplaats van Nederland. Hier liggen 228 Franse militairen begraven en staan de namen vermeld van de ruim 600 Franse militairen die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland gesneuveld zijn.

 

Op donderdagochtend wil de organisatie een herdenking organiseren op de Westerschelde voor de 2 Franse mijnenvegers die op 15 mei 1940 gezonken zijn in de Wielingen en waarbij 43 bemanningsleden omgekomen zijn. De Franse marine zal daarbij ook aanwezig zijn met een vaartuig en zal waarschijnlijk ook de Nederlandse marine aanwezig zijn met een vaartuig.

 

Op zaterdag (19 mei) organiseren zij de Franse Slag Mars. Dat zijn 6 wandeltochten van 7 tot en met 40 kilometer rondom Kapelle en Hansweert. De Bernisse zal die dag afgemeerd liggen aan de loswal in Hansweert zodat de wandelaars eventueel een bezoek aan de Bernisse kunnen brengen

25

mei

25 mei t/m 27 mei

De Bernisse neemt deel aan "Dordt in Stoom"

Vrijdag 25 mei:
opening ‘AD Dordt in Stoom’ met vlootschouw

Vrijdagavond 25 mei wordt weer de Vlootschouw georganiseerd, het spectaculaire openingsnummer van Dordt in Stoom! AD Dordt in Stoom start met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur. Vanaf het Groothoofd, de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht is dit spektakel te volgen.

Zaterdag 26 en zondag 27 mei:
Stoomevenement Dordt in Stoom

Het gigantische evenement is verspreid over twee gebieden in de stad. Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart, die de bezoeker terug brengt in de tijd. Het Stoomrondje Dordt geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn de stoomtrein, (historische) bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-) rondvaarten. De dagkaart Stoomrondje Dordt is dan verkrijgbaar bij alle vertrekpunten. Er kan een rondreis worden gemaakt; het vertrekpunt is naar eigen keuze. Om alles te kunnen zien, is tenminste drie uur nodig!

In het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid.

Deelnemers uit binnen- en buitenland tonen modelspoorbanen, miniatuurstoommachines en modelschepen in een grote modelbouwshow

juni
01

juni

1 jun t/m 3 jun

De Bernisse neemt deel aan "Menheerse havendag"

Het eerste weekend van juni staat al jaren gemarkeerd als het weekend van de Havendag in Middelharnis. Sinds 2014 is de stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis bezig met de vernieuwde editie van dit traditionele publieksevenement. We hebben ons best gedaan om de ‘haven’ weer echt in Havendag te krijgen. Naar onze bescheiden mening, en veel belangrijker, die van tienduizenden bezoekers vorig jaar, is dat goed gelukt. Vorig jaar konden we een bomvol en kletsnat (doch zonnig) programma bieden in het historische centrum, de Havenkom, het Havenkanaal, de sluis én de Buitenhaven. Bijna 30.000 bezoekers hebben dit programma beleefd en de commentaren achteraf waren duidelijk: de Menheerse Havendag is het grootste en meest gevarieerde publieksevenement van Goeree-Overflakkee.

09

juni

van 12:00 tot 19:00 uur

Vestingcode te Hellevoetsluis

Vestingcode Hellevoetsluis biedt en middag lang gratis voorstellingen, concertjes, acts, straattheater en dans op ruim dertig bijzondere locaties in de vesting.

16

juni

van 11:00 tot 18:00 uur

ms Bernisse is weer aanwezig op vlaggetjesdag 2018

Zaterdag 16 juni, 11:00 - 18:00 uur

Scheveningen Haven

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Op deze dag staat deze vissoort natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.

22

juni

van 10:00 tot 18:00 uur

ms Bernisse is aanwezig op de havenfeesten van Terneuzen.

Welkom op de Havendagen!

Met de traditionele Havendagen brengt Terneuzen een ode aan de Schelde. Tal van activiteiten leggen de verbinding met het water en de haven. Een uitgelezen gezelschap Nederlandse en Vlaamse artiesten zorgt voor ouderwetse sfeer en gezelligheid. De Havendagen in optima forma, ook in 2018!

juli
11

juli

van 10:00 tot 18:00 uur

besloten Vaartocht met sponsor PiDDS

Op deze dag is er een besloten vaartocht met onze sponsor mevr. José Garbe Vilijn.

Zie ook de website:  pidds.com 

augustus
18

augustus

18 aug t/m 20 aug

Met de vestingdagen liggen wij in onze thuishaven.

Het 3e weekend augustus bruist de Vesting van Hellevoetsluis weer van de activiteiten voor jong & oud!

In 2018 worden op 17, 18 en 19 augustus de Vestingdagen Hellevoetsluis met daarin het stoomweekend gehouden. Vestingdagen is een evenement voor jong en oud, met de bekende ingrediënten als braderie, kermis, vlootschouw, vuurwerk en niet in de laatste plaats het stoomweekend.

Het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis hopen weer op de komst van veel bezoekers. In het verleden bezochten jaarlijks ongeveer 120.000 bezoekers dit evenement. Vestingdagen Hellevoetsluis staat bekend als een van de bekendste uitjes in de regio.

25

augustus

25 aug t/m 26 aug

De Bernisse neemt deel aan "oldtimer festival" moerdijk

Zaterdag 25 augustus:

Wij starten deze dag om 12.00 uur met onze vrije rit, waarvoor u in kan schrijven tussen 12 en 14.00 uur  in onze prachtige spiegeltent.

Deze rit zal u brengen op de mooiste plekjes in de Gemeente Moerdijk.  Kosten van deze rit: € 7,50

Verder kunt u genieten van vele oldtimers, een groot legerkamp enonze prachtige haven gevuld met oude schepen, waar onder 2 marineschepen en u met 1 ervan weer een rondvaart kunt maken.Diverse bandjes met live muziek en verder nog te veel om op te noemen.

Nieuw in dit jaar is de zaterdagavond cruise.

Hiervoor zijn we druk bezig om 200 klassieke voertuigen bij elkaar te krijgen. Zoals tractoren, brommers, motorfietsen, klassieke auto’s, vrachtwagens, bussen, politievoertuigen en brandweerwagens, stoomwalsen, enz.

Want zeg nu eens eerlijk dat rijdende voertuigen met ronkende motors mooier zijn dan geparkeerde voertuigen. Wij rekenen op een grote opkomst!!!!

Klik hier om u in te schrijven voor de zaterdagavond cruise.

Voor meer informatie houd dan deze website in de gaten of bezoek onze Facebook pagina Moerdijks Oldtimer Festival

Tevens zal er tot de laatste uurtjes live muziek op de haven  blijven enis de spiegeltent voor iederéén vrij toegankelijk. Dus volop vertier voor jong en oud.

Zondag 26 augustus:

Deze dag zal gelijkwaardig worden zoals u van ons gewend bent als een grote meeting dag  met veel oude voertuigen zoals auto’s, brommers, tractoren, motoren, bussen, vrachtwagens en ook de vliegtuigshow zal weer niet ontbreken.

Maar er is meer, zoals we altijd zeggen een dagje uit voor jong en oud. Een haven gevuld met prachtige schepen en kunt u ook weer eenrondvaart maken met het marineschip de Bernisse. Verder is er een nostalgische kermis en poffertjeskraam en op diverse plaatsen live muziek. Nieuw is ons grote legerkamp en de spectaculaire Cadillac show van alle bouwjaren en modellen. Op de havendijk vindt u deuitgebreide braderie met oude ambachten en nostalgische politie-, brandweer– en hulpvoertuigen. Onze prachtige spiegeltent de Crystal Palace is weer het middelpunt aan de haven. Dus teveel om op te noemen.

Wij wensen u een prachtig weekend vol nostalgie in het dorpjeMoerdijk aan de haven.

P.S. bezoekers kunnen weer parkeren bij Restaurant Kanters en de Gouden Leeuw. Hier vandaan brengen onze  nostalgische pendelbussen u naar het festival….. en weer terug.