Alle agendapunten
17 mei
donderdag
donderdag 17 mei08:00 uur zondag 20 mei18:00 uur

De Bernisse neemt deel aan Toujours Kapelle

Vanuit Museum Vitality uit Kapelle wordt de week van Toujours Kapelle georganiseerd. Dit is een week rondom de herdenking op Kapelle, die op 17 mei zal plaatsvinden. In  Kapelle is de enige Franse begraafplaats van Nederland. Hier liggen 228 Franse militairen begraven en staan de namen vermeld van de ruim 600 Franse militairen die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland gesneuveld zijn.

 

Op donderdagochtend wil de organisatie een herdenking organiseren op de Westerschelde voor de 2 Franse mijnenvegers die op 15 mei 1940 gezonken zijn in de Wielingen en waarbij 43 bemanningsleden omgekomen zijn. De Franse marine zal daarbij ook aanwezig zijn met een vaartuig en zal waarschijnlijk ook de Nederlandse marine aanwezig zijn met een vaartuig.

 

Op zaterdag (19 mei) organiseren zij de Franse Slag Mars. Dat zijn 6 wandeltochten van 7 tot en met 40 kilometer rondom Kapelle en Hansweert. De Bernisse zal die dag afgemeerd liggen aan de loswal in Hansweert zodat de wandelaars eventueel een bezoek aan de Bernisse kunnen brengen