Verslag van de vaartocht met het Luchtmacht Mannen Koor op 6 augustus 2015

ingevoerd op 11-08-2015

  • SAM_1341
  • SAM_1344
  • SAM_1335
  • SAM_1336
  • luchtmacht mannen koor

Gepubliceerd:

Op donderdag 6 augustus was het zover. Wij hadden een vaartocht met het luchtmacht Mannenkoor. Georganiseerd door de PR manager van het LMK, dhr Harko Kaijzer tevens oud vrijwilliger van de Bernisse. Bemanning tien uur aan boord, elf uur door de brug en op de kop van de haven bij restaurant Aquarius het gezelschap aan boord. Daar het gezelschap te groot was om allemaal tegelijk mee te gaan was besloten om dit in twee groepen te doen. Aan het weer lag het niet. Een mooie zonnige dag met ’s morgens weinig wind. In de middag nam de wind toe, waardoor er ook flink gezeild werd op het haringvliet.

Nadat het eerste gezelschap was ingescheept, werd men aan boord verwelkomd met koffie en cake. Men kon heerlijk op het dek vertoeven en men kon zich ook laten rondleiden door de bemanning. Wat vooral opviel bij de rondleidingen, met name in het museum, was de landkaart van voormalig Nederlands Nieuw Guinea. Dit riep bij een heleboel mensen herinneringen op over hun diensttijd destijds. En daardoor kwamen ook vele verhalen los.

Na een paar uur varen werd opnieuw afgemeerd bij restaurant Aquarius om de tweede groep aan boord te nemen. Aan het eind van de vaartocht werd gelijk door gevaren naar de vaste ligplaats alwaar de beide groepen weer herenigd werden. Het gezelschap ging door met de bus voor het diner. Voor ons was het na het afmeren, opruimen geblazen en daarna zat het er voor ons ook op.

We kunnen terugkijken, op een zeer geslaagde dag.

 

Het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) werd op 1 september 1980 heropgericht. Vanaf deze datum vertegenwoordigt het koor - zo nodig - de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden. Met veel enthousiasme en inzet vervult zij deze taak.
Hiernaast geeft het koor zelf concerten en verleent desgevraagd haar medewerking aan diverse concerten en overige manifestaties. Het koor bestaat uit ca. 53 leden.