Verslag Vestingdagen Hellevoetsluis 15 en 16 augustus 2015

ingevoerd op 26-09-2015

Gepubliceerd:

Zaterdagmorgen i.v.m. de te verwachte drukte en het parkeren al vroeg naar Hellevoetsluis gereden om niet te ver te hoeven lopen naar de Koningskade. Tijdens mijn wandeling van de auto naar de boot werd ik ingehaald door medewerkers van de Bernisse die als een VIP gewoon door mochten rijden met hun auto en voor de boot konden parkeren. Op de Koningskade aangekomen was het wel even schrikken want in plaats van de vele kraampjes die ik had verwacht stonden er alleen maar auto’s geparkeerd. Achteraf was dit niet zo’n probleem want de bezoekers van de vestingdagen moesten toch langs de Bernisse om verderop de activiteiten bij het brandweermuseum te bezoeken en werden dus niet afgeleid door andere activiteiten bij de Bernisse. Hierdoor hebben we best wel veel bezoekers aan boord gehad. In de middag toen het begon te regenen bleven de bezoekers ook nog komen, om de boot te bezichtigen of om droog te lopen dat weet ik niet. Om 18.00 uur meerde de Zeefakkel naast ons af om de muzikanten die bij hun op de bak moesten spelen de gelegenheid te geven om bij hun aan boord te gaan. Toen zij begonnen te spelen hoorde wij een paar leuke carnavals nummers, na 40 jaar Brabant klonk dit toch wel goed in mijn oren. Om precies 21.45 uur vertrok de  Zeefakkel met veel lawaai uit zijn hoorn aan de kop van de vlootschouw naar het vuurwerk. Die paar mensen die nog aan boord van de Bernisse waren op dat moment zaten eerste rij, want alle andere verlichte schepen kwamen in het kielzog van de Zeefakkel bij ons voorbij varen

 

Zondag was het droog en warmer en daarom verwachtte wij meer bezoekers maar dat viel iets tegen. Wel twee motor agenten rond geleid gelukkig zonder motor voor ons maar jammer voor hun, want nu moesten ze rondjes lopen over de braderie heel vermoeiend dat lopen. Ook nog een discussie gehoord aan dek over de naam Bernisse. Is onze boot nu vernoemd naar het riviertje Bernisse, de gemeente Bernisse of het natuurgebied Bernisse. Wie het weet mag het zeggen. Deze mensen zijn er volgens mij ook niet uit gekomen. Om 17.00 uur was de feestvreugde voorbij en na het strijken van de diverse vlaggen en het verwijderen van meters rood/wit lint was het weer tijd voor een B !!!!.

Ik wil  Ank bij deze zeker nog bedanken want zij heeft twee dagen lang continu voor verse koffie en koek gezorgd.

 

Heel jammer was het dat de vestingdagen afgesloten werden met sirenes van ambulances en het landen van de trauma helikopter op het grasveld vlak bij de Bernisse en van daar richting brandweermuseum. Wat er gebeurd is weet ik niet maar dat zal wel in de krant hebben gestaan.