De eerste uitnodigingen voor het vaarseizoen van 2016 zijn al binnen!

ingevoerd op 16-11-2015

  • Untitled1-001
  • P1010102
  • P1010121
  • IMG_0650

Gepubliceerd:

We zijn door de organisatie van de  havenfeesten van Blankenberge 2016
uitgenodigd om deel te nemen aan dit mooie evenement.
Gezien het succes van dit jaar hebben we hier mee ingestemd. De data
hiervoor zijn, 5-6-7-8 mei 2016.

Ook voor “Oostende voor Anker” zijn we in 2016 uitgenodigd. De Bernisse zal
hier na 2 jaar van afwezigheid weer aan deelnemen. De data hiervoor zijn,
van 26 tot 29 mei 2016. Zie voor verdere evenementen onze agenda.
Een goede start van het nieuwe vaarseizoen!
 

Activiteiten Havenfeesten Blankenberge

Blankenberge, 5 - 8 mei 2016

Tijdens de folkloristische Havenfeesten in Blankenberge staat deze gezellige badplaats op zijn kop. Sinds de jaren 1950 worden in Blankenberge havenfeesten georganiseerd. Gedurende vier dagen zijn er tal van activiteiten in en rond de haven.

Gedurende het weekend is er een antiek- en brocantemarkt en zijn er verschillende optredens. Daarnaast hebben er tentoonstellingen, rondvaarten, demonstraties en feesten plaats in verband met de visserij.

Sinds 2010 is er op vrijdag en zaterdag ook het North Sea Folk Festival and Shanty Festival. Dat is een internationaal maritiem muziekfestival waar zangkoren uit binnen- en buitenland vissersliederen brengen.

Traditioneel worden ook de overleden vissers herdacht met een bloemenhulde aan het standbeeld ‘De stuurman’ dat in de volksmond ‘Sterken Dries’ wordt genoemd. Het hoogtepunt van de jaarlijkse Havenfeesten is echter de Grote Vissersstoet, die op zondag door de havenbuurt trekt.Havenfeesten Blankenberge

 

 

 

Kort verslag van Oostende voor anker 2015


16e editie van “Oostende voor Anker 2015” lokte 175.000 bezoekers!

Het feest van het Noordzee-watererfgoed; was van 28 tot 31 mei 2015

 

Oostende voor Anker heeft haar bekendheid als het grootste, jaarlijkse, klassieke, maritieme evenement opnieuw bevestigd. Verspreid over 4 dagen konden de duizenden bezoekers genieten van 172 klassieke schepen, 85 optredens, 80 standen en tal van leuke activiteiten. Wij hebben kunnen rekenen op 175000 bezoekers. Het was opvallend en vooral een geruststelling voor de organisatie om te zien dat op zondag, met constante buien, duizenden bezoekers de site bezochten en uiteindelijk geeft dit een weerspiegeling van onze bezoekers ! Het zijn niet gewoon bezoekers, maar gasten die meer willen weten over hun maritiem erfgoed en hiervoor zelfs wind en regen trotseren.  “Rescue At Sea” was het centrale thema dit jaar. Naast de dagelijkse demonstraties van de NH 90 helikopter (vervanger van de gekende engelbewaker Seaking), de doop van de reddingsboot de Orka en de aanwezigheid van verschillende oude reddingsboten konden rekenen op veel bijval. De blikvanger de “Laura Moncur” een reddingsboot van het Watson-type, kreeg duizenden bezoekers aan boord. Maar ook de verschillende demonstraties van Falck safety services, deden de bezoekers ontdekken hoe je iemand red op zee. De grote sterren van deze 16de editie waren de driemaster Etoile du Roy, voormalige Grand Turk met over de 18000 kijklustigen, de Marjorie II, enige nog varende Belgische driemaster, de reddingsboten, de Whetwheels (een schip waarmee mindervaliden ook op zee kunnen gaan)

Volgend jaar is “Oostende voor Anker” van donderdag 26 mei tot zondag 29 mei 2016 met als thema Folklore in de visserij, allen daarheen !!! en bedankt voor jullie vertrouwen natuurlijk een vloot 2- en 3-masters. Uiteraard werd het 10-jarig bestaan van de tweemastsloep “Nele” ook gevierd met de nodige luister.

De 172 authentieke zeilschepen, de tientallen optredens, de vele typische standen en demonstraties, de optochten, wisten opnieuw de grote massa naar de Stad aan Zee aan te trekken.