Uw steun is van onschatbare waarde!

ingevoerd op 01-02-2016

Gepubliceerd:

Graag willen wij bij deze aan u een oproep doen om voor zover u dat nog niet bent, donateur van onze stichting te worden. Het is natuurlijk zeer belangrijk om dit historische schip te behouden en in de vaart te houden. Zonder uw bijdrage zouden we het niet redden. En dat willen we niet! En u ook niet hopen we. Het groot onderhoud waar we momenteel mee bezig zijn, kost zeer veel geld. Iedere woensdag zijn een groot aantal vrijwilligers bezig om onderhoud  te doen. Daar het schip al 63 jaar oud is en volledig van hout is gemaakt zijn er voortdurend grote reparaties te doen. Dit alles kost heel veel geld!   

Donateurs kunnen vrijwel altijd een reis meemaken zonder kosten. Tegen een geringe vergoeding is het mogelijk om samen met de bemanning de maaltijd te gebruiken.Er is voor donateurs bijna van alles te regelen! Het is echter voor donateurs niet mogelijk om aan boord te overnachten. Donateurs kunnen meestal ook hun partners meenemen. Tegen een vergoeding van € 15,- per vaartocht zijn ook partners van harte welkom. Ook krijgt u meerdere keren per jaar de “Koerier” toegestuurd. In de “Koerier” vindt u allerlei informatie en verslagen over het schip.    

De stichting tot behoud van de AMS ms Bernisse heeft de Culturele ANBI-status. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s  hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs en sponsors van een culturele ANBI?

Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek.

Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. 

Op onze website kunt zich aanmelden. Als u de link donateurs aanklikt op de website kunt u het aanmeldformulier invullen en versturen.  Zonder donateurs zou het m.s. BERNISSE niet in stand gehouden kunnen worden en zou het schip van historische waarde zonder meer verdwijnen. Wordt daarom ook donateur! Vul daarvoor het  formulier in op de website.