Oranje fonds NL doet

ingevoerd op 13-03-2016

  • logo oranjefonds
  • SAM_1592
  • SAM_1593

Gepubliceerd:

Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan toen het als cadeau werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij hun huwelijk. Zij zijn het beschermpaar en zijn zeer betrokken bij het werk en bij de projecten die het Oranjefonds steunt

In het oprichtingsjaar is het Oranje Fonds gefuseerd met het Juliana Welzijn Fonds, dat al sinds 1948 in de sociale sector werkzaam was.

Sociale initiatieven rekenen op de warme belangstelling van het beschermpaar van het Oranje Fonds, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Zij bezoeken regelmatig initiatieven, steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet en reikten jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit.

Het Oranje Fonds organiseerde op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. In de 2014 editie waren op 21 en 22 maart 325.000 Nederlanders actief bij meer dan 8.600 klussen, een recordaantal.

Daarom waren de vrijwilligers van de Bernisse zaterdag 12 maart evenals afgelopen jaar 2015, weer druk aan het klussen. Met een enthousiaste bemanning van ongeveer 15 vrijwilligers hebben we mede door het mooie weer enorm veel werk verzet. Er werd aan dek geschilderd, zoals de voorkant van het stuurhuis, het bordes naar het vlaggendek en de dekkisten. En niet te vergeten de mensen van de machinekamer, die de hele dag hebben gesleuteld aan een hoofdmotor, om deze weer in orde te krijgen.

Tussen de middag kregen we een (eenvoudige) lunch aangeboden, waarbij de snert dankzij de goede zorgen van onze koks Dirk en Nono er heel goed in ging zodat we na de lunch er weer tegenaan konden.

Terugkijkend op deze dag kunnen we stellen, dat mede door het fantastische weer het een zeer geslaagde dag was en iedereen met een goed en voldaan gevoel huiswaarts keerde.