Verslag van de vaartocht op 16 april 2016 met medewerkers/vrijwilligers en partner.

ingevoerd op 25-04-2016

  • DSC_7983
  • DSC_7984
  • DSC_8002
  • DSC_8005
  • DSC_8011
  • DSC_8051
  • DSC_8057

Gepubliceerd:

Zaterdag 16 april was het eindelijk zover. Na de winterperiode, waarbij heel veel werk is verzet, gingen we eindelijk weer varen met de oude dame. Doordat er afgelopen winter heel veel gedaan is, was het in het schip door de renovaties, reparaties en overige werkzaamheden niet te doen om er een eindejaar c.q. nieuwjaarsreceptie te houden . Daarom was besloten om in april een bijeenkomst te houden met partner en dan gelijktijdig de proefvaart te houden.

Rond halftien waren de meesten al aan boord en werden ontvangen met koffie en wat lekkers erbij. Ook werden we bij het aan boord gaan verwelkomd met muziek uit een opgestelde muziek installatie verzorgt door Gerard.

Tegen elf uur was het trossen los en door de geopende brug van de haven naar buiten en vandaar stuurboord uit richting Stellendam. Er stond een stevige frisse wind, maar binnen in de longroom was het lekker warm. De planning was om een rondje Haringvliet te doen en dan langs het eiland “Tien Gemeten” weer terug. De sfeer was prima en iedereen had zo z’n praatje en onder het genot van een hapje en een drankje vloog de tijd om.

Ook werden de motoren getest en hadden de machinisten het nodige werk om alles goed te laten functioneren. In het stuurhuis was het ook een drukte van jewelste omdat iedereen wel eens wilde zien hoe alles in zijn werk gaat. Geen makkelijke opgave voor schipper Piet Roobol.

Ook werd er ‘s morgens vroeg in de kombuis al de nodige voorbereidingen getroffen voor de zgn. “blauwe hap”. Dit was heel veel werk voor onze koks Ank en Dirk, om voor een dergelijk groot gezelschap deze maaltijd te bereiden. Maar toen het opgediend werd was iedereen reuze enthousiast en het smaakte heerlijk. Complimenten hiervoor.

Zo tegen vier uur ’s middags was het weer tijd om de thuishaven op te zoeken. Het binnenvaren was niet gemakkelijk mede door de wind en er moet bij de afmeerplaats een draai gemaakt worden en is zeker als het de eerste keer is voor de schipper een moeilijke manoeuvre. Met de ondersteuning van Pim de havenmeester ging de draai en het afmeren perfect, alsof schipper Piet Roobol dit al jaren deed. Hij verdient zeker een groot compliment hiervoor.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag, waarbij iedereen het naar zijn zin heeft gehad en die voor herhaling vatbaar is.