Reuni oud machinisten van de KM op 9 november in Amsterdam

ingevoerd op 11-11-2016

  • IMG_2461
  • IMG_2448
  • IMG_2451

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 11-11-2016 | 15:58:14

Op onze zoektocht naar nieuwe machinisten kwam onze plv voorzitter toevallig in contact met een bestuurslid van de ROMKM (reünie vereniging oud machinisten Koninklijke Marine). Toen het ter sprake kwam dat wij dringend op zoek zijn naar machinisten bood het bestuurslid aan de komende reünie bij te wonen in Amsterdam. Dit is de ultieme plek om zoveel mogelijk machinisten te ontmoeten.

Dus op woensdag 9 november vroeg koers gezet richting Amsterdam. Na alle files weer eens gezien te hebben gezien kwam Kattenburg toch nog op tijd in zicht. Na het passeren van de toegangspoort en uitgebreide controle kon ik mijn auto parkeren. Peter kwam ook al snel in zicht en bij binnenkomst werden we al hartelijk ontvangen door een van de bestuursleden van het ROMKM. We werden voorzien van muntjes en na de koffie met cake werd er een tafeltje geregeld zodat we een mooie plek in de foyer kregen. Na onze laptop en folders geïnstalleerd te hebben kwamen de eerste belangstellende al langs. Heel veel oud machinisten herkende onze AMS direct en waren erg geïnteresseerd in ons schip. Uiteraard kwamen dan ook de verhalen over het varen op dit soort schepen weer boven. Het filmpje over het varen als toen, op de laptop trok erg veel bekijks waarbij we veel verhalen hebben gehoord hoe dit alles te werk ging.

Tijdens de openingsspeech van de voorzitter werd onze aanwezigheid ook genoemd. Het was heel imposant om te zien dat zoveel oud gedienden van een dienstvak al jarenlang deze dag met elkaar beleven. De echte kameraadschappelijk Marine sfeer was er nog altijd aanwezig.

Na de middag werden we uitgenodigd voor de befaamde blauwe hap in de eetzaal van de kazerne. Deze was zoals van ouds erg uitgebreid en goed. Na de maaltijd nog even een kort rondje gelopen over het terrein waarbij de herinneringen langzaam terug kwamen. Er was wel heel veel veranderd en bijgebouwd. Tijdens mijn opleiding aan het TOKM stonden er wat minder gebouwen. Daarna nog met heel veel mensen gesproken over ons schip en zijn rond 3 uur zijn we weer richting huis vertrokken.

 

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag waarbij we de Bernisse weer een stukje meer op de kaart is gezet. Er zullen zeker een aantal oud machinisten een keer in Hellevoet aan boord komen en hopen dat we ze kunnen strikken om onze bemanning te versterken.

 

Namens de bemanning van de Bernisse willen we het bestuur van de ROMKM bedanken voor de zeer hartelijk ontvangst en dat wij ons schip mochten promoten op deze reünie. Wij hopen volgend jaar weer aanwezig te mogen zijn.

 

Cock Renirie, 11 november 2016