Voortgang van het onderhoud aan de Bernisse

ingevoerd op 16-11-2016

  • bootje 3
  • IMG_2466

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 16-11-2016 | 19:03:37

In de afgelopen periode is er veel onderhoud gepleegd aan de Bernisse. Zo zijn de relingen op het achterdek vernieuwd. Aan de BB kant van de voorpiek is een groot slecht stuk vervangen door nieuw hout. Er wordt nu volop gewerkt aan het vervangen van de slechte stukken aan beide zijde van de stuurhut. Verder is er in het schip geschilderd en weer een hut opgeknapt. De veegkamer is flink opgeruimd waardoor er nu meer ruimte is ontstaan. In de machinekamer wordt er nog volop gesleuteld aan de keerkoppeling en aandrijving. Binnekort zal er een porefvaart worden gevaren. Alle luchtleidingen zijn nagelopen en waar nodig vervangen. In de stuurmachinekamer is een start gemaakt met het schilderwerk daar. Het museum is heringedeeld en de gastenruimte is nu geschikt om gasten te kunnen huisvesten. Zo ziet de Bernisse in het voorjaar van 2017 weer tip en top uit en is gereed voor het nieuwe vaarseizoen.

Dit jaar hebben we weer een aantal zaken van onze sponsors en door de inzet van onze vrijwilligers mogen ontvangen waar we erg blij mee zijn. Zo hebben we een zo goed als nieuwe aggregaat kunnen bemachtigen. Na wat moeite hebben we de aggregaat aan boord gekregen en in de veegkamer geplaatst. Stentec  heeft ons voorzien van nieuwe software voor ons navigatieprogramma, hierbij is dit ook voor de Naaldwijk voorzien. Onze 4 reddingsvlotten zijn weer gekeurd. We hebben een nieuwe rubberboot mogen ontvangen met buitenboordmotor van een sponsor. De tandwielen van de keerkoppeling  zijn door een bedrijf nagemaakt waardoor we nieuwe tandwielen hebben kunnen monteren.  De schroeven zijn door duikers geïnspecteerd. De brandslangen en appendages zijn aangevuld waardoor we nu kunnen beschikken over voldoende brandbestrijding middelen. Ook zijn we dit jaar in het bezit gekomen van een mobiel brandbluspompje en zuigslang hierdoor kan zonder tussenkomst van de machinekamer het blussysteem van water worden voorzien. Er is een brandmeldcentrale gemonteerd waardoor de veiligheid aan boord flink is verbeterd. We zijn voorzien van voldoende bluspakken voor de bemanning.

Met dit alles wordt de Bernisse telkens een stukje veiliger, mooier en origineler. Wij willen onze sponsors en alle vrijwilligers dan ook bedanken voor hun bijdrage hierin.