Nieuwe signaalhoorn

ingevoerd op 03-12-2016

Gepubliceerd:

Tijdens ons bezoek aan de Vlootdagen van de Marine in 2015, lagen wij met de AMS ms Bernisse en andere schepen van het  Varend Erfgoed van de Koninklijke Marine, gezamenlijk afgemeerd aan steigers bij de Mijnendienst.

Onze hoornblazer heeft daar zijn longen kunnen legen op een - wat gammele en niet geheel goed werkende Marine - hoorn. Hierbij heeft hij ook de hele bemanning getrakteerd op een vroeg ’overal’. Na een kort en duidelijk gesprek heeft hij er van af gezien om dit ooit nog eens te doen.

Wel heeft onze hoornblazer dagelijks de vlaggenparade geblazen. Tijdens de uitreiking van ons wimpel op de Naaldwijk door de Commandant der Zeestrijdkrachten heeft onze hoornblazer deze heren aan boord geblazen. Op dit alles kregen wij erg veel mooie reacties. Dit heeft ons doen besluiten op zoek te gaan naar een mooie signaalhoorn voor dit soort gelegenheden.

Uiteindelijk is onze penningmeester erin geslaagd een originele signaalhoorn gesponsoord te krijgen. Ook hebben we nu 2 hoornblazers aan boord welke zich in het nieuwe vaarseizoen hiermee kunnen uitleven.