Havendagen in Terneuzen

  • Terneuzen 2019 (12)
  • Terneuzen 2019
  • Terneuzen 2019 (17a)
  • Terneuzen 2019 (14)

Gepubliceerd:

Reis # 6
28 juni t/m 1 juli Havendagen Terneuzen

Na op de 28e juni om 08:45h de sluis in Stellendam achter ons te hebben gelaten volgt de veiligheidsinstructie voor de bemanning en wordt door een paar bemanningsleden het brandblussysteem getest. Met mooi weer om 14:00h voor de rede van Terneuzen en afgemeerd aan de steiger. Er volgt een hartelijk ontvangst door de bemanningsleden van andere schepen en zo worden de contacten weer versterkt. Een paar mannen gaan even de wal op en bij terugkeer wordt de hele bemanning uitgenodigd voor een rondvaart op een passagiersschip.  Op de achterblijvers na hebben die een leuke rondvaart over de Westerschelde. Er zijn veel wandelaars op de steiger die tot hun teleurstelling het schip nog niet mogen bezoeken, morgen en zondag pas.
Na een aantal genodigden aan boord te hebben genomen op de 29e om 07:00h vertrokken naar Breskens om daar op en neer te houden tot de sloepen van de roeiwedstrijd tussen Breskens en Terneuzen de haven verlaten. Ondertussen een sterrenkok aan boord genomen die met zijn personeel gebruik maakt van ons kombuis en speciale snacks gaat maken voor de gasten aan boord. De oesters die werden klaargemaakt vonden ook gretig aftrek onder de bemanning, net als de kleine kommetjes met speciale hapjes.
Als de roeiwedstrijd van start gaat zijn bijna alle schepen uit Terneuzen aangekomen en begeleiden de roeiers op hun tocht naar Terneuzen. Een prachtig gezicht.
Na weer afgemeerd te zijn in Terneuzen gaat het schip voor bezoek open tot 17:30h. Het is een zeer warme dag en na het schaften de avond doorgebracht op het halfdek met veel oplopers van de andere schepen, o.a. van de naast ons afgemeerde Saeftinghe, ook een varend pronkstuk.
Zondag de 30e was het afgekoeld en met zeer veel bezoekers werd het een goede dag voor de Bernisse. Als besluit een gezamenlijk bezoek van de bemanning aan de lokale Chinees die de volgende dag door darmklachten nog steeds zijn sporen naliet. Op 1 juli om 05:45h afvaart en met prachtige weersomstandigheden na de brug van 13:00h afgemeerd aan de Koningskade te Hellevoetsluis.
Het was weer een mooie reis.