Timmerlieden van het Jan Blankendok

Leden dagbestedingslocatie aan boord

Gepubliceerd:

Reis # 7
3 juli 2019 De timmerclub van het Jan Blankendok vaart heen en weer naar Tiengemeten.
Om 10:00h staan 12 enthousiaste leden van de dagbestedingslocatie houtwerkplaats (timmerclub) Jan Blanken voor de valreep te trappelen om aan boord te mogen gaan. Er staat hen een tocht heen en weer naar het eiland Tiengemeten te wachten en weldra waren ze op ontdekkingstocht over het schip. Toch eerst nog even de veiligheidsinstructie en dan door de brug naar het Haringvliet.  Ze maakten zich niet druk want er waren er bij die al eerder op een schip gevaren hadden dus zeebenen geen probleem.
Nu was het ook prachtig weer dus aan dek kreeg de bemanning het druk met alles over het schip te vertellen. Hoogtepunt was het moment dat degene van de groep die achter het roer wilden staan die gelegenheid ook kregen. Als echte zeerobben stuurden ze het schip over het Haringvliet.
Helaas moest ook nog de lunch aan de bakstafel verorberd worden, dat was wel lekker natuurlijk maar daarna weer snel naar de brug, bak en halfdek, Lekker kletsen met de bemanning. De hele reis werden heel veel foto’s genomen en er zullen thuis weer veel fotoalbums volgeplakt.
Bij het afmeren en aan wal gaan werden veel handen geschud en bedankjes uitgedeeld. Ze hadden het heel erg naar hun zin gehad en vonden het jammer dat de tocht erop zat. Het liefst wilden ze blijven varen. Oké voor de bemanning maar er moest ook getimmerd worden dus de groep ging weer op weg naar de timmerwerkplaats bij het droogdok Jan Blanken. Dat is dichtbij dus ze zullen nog wel eens zwaaien als ze langs het schip komen.

 

https://www.ipsedebruggen.nl/dagbestedingslocatie/24/houtwerkplaats-jan-blanken