Officiele overdracht van het originele stuurwiel van de MSC Knokke.

Na een goed en intens overleg met de burgemeester en wethouders van de gemeente Antwerpen en de medewerkers van het stadshavenkantoor in Antwerpen, was het positieve resultaat dat de AMS Bernisse naar het Kattendijkdok in de Antwerpse haven kon komen. Daar ligt de MSC ‘Knokke’ die al enige tijd uit dienst was gesteld en op de nominatie staat om te worden gesloopt.
Aan boord zijn nog heel veel onderdelen die op de Bernisse hard nodig zijn om het schip weer verder in de originele staat terug te brengen. Alles wat we nodig hebben mocht gedemonteerd worden en mee genomen naar de thuishaven Hellevoetsluis.
Daar zal alles weer op de Bernisse geplaatst worden.
Het officiële gedeelte van de overdracht vond plaats aan boord van de Bernisse in aanwezigheid van medewerkers van het stadshavenkantoor welke ook voor een uitstekend lunch hadden gezorgd.
De overhandiging door de stadshavenmeester, de heer Werner Weijts, van het originele stuurwiel van AMS-mijnenvegers aan de bemanning van de AMS Bernisse was het hoogtepunt van deze reis.
Het stuurwiel is direct op de stuurstand gemonteerd.
De bemanning van de Bernisse bedankt de gemeente Antwerpen en het stadshavenkantoor van Antwerpen voor hun inzet en gewaardeerde medewerking.